Nazorg Instructies

U heeft een permanente make-up behandeling ondergaan en wat nu? Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezing tijd van de permanente make-up absoluut noodzakelijk. Gedurende de eerste 7 dagen:

  • Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan met de handen tijdens het helingproces, dus niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af.
  • Druppel geen wonddesinfectie zoals sterilon of Betadine op de behandelde plek.
  • Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up.
  • Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek.
  • Vermijd contact met water, zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden.
  • Stel de behandelde plek niet bloot aan (langdurig) zon of zonnebank.

Het is erg belangrijk deze nazorg instructies zo goed als kan na te leven, zo voorkomt u vroegtijdig uitval van de permanente make-up pigment deeltjes wat uit kan vallen als de huid nog niet volledig geheeld is.

De kleur intensiteit zal de eerste week een stuk donkerder zijn dat daadwerkelijk de gekozen kleur is. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt die te zien is, na ongeveer 7 dagen ziet u kleur dat is achter gebleven in de huid. Na de eerste behandeling zullen er altijd stukjes pigment niet gepakt hebben in de huid, vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn om de kleur en intensiteit volledig te krijgen. Ieder mens is anders, zo ook elke huid. Sommige huidtypes hebben langer nodig om te herstellen en bij sommige huidtypes zal het pigment minder snel pakken de eerste behandeling. Houd hier dus rekening mee.

Als er geen korstjes meer op de huid liggen, mag het behandelde gebied weer nat worden. Gebruik na de genezingstijd wel altijd een hoge beschermingsfactor, om zo vroegtijdig kleurverandering te voor komen.