Wenkbrauwen

Uw wenkbrauwen bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van uw gezicht. Ze weerspiegelen uw emotie, accentueren uw ogen en versterken uw blik. Soms hebben uw wenkbrauwen echter niet de vorm die bij u gezicht past of heeft u helemaal geen wenkbrauwen meer. U kunt dan kiezen voor permanente make-up.

Alvorens de eerste behandeling wordt er eerst het intake gesprek afgenomen, worden er foto’s voor en na gemaakt en als nodig teken ik het gebied voor.

Nano Hairstrokes:

Met deze Hairstrokes techniek worden er hele fijne en kleine “streepjes” die net als uw eigen haartjes eruitzien, tussen de bestaande haartjes van de wenkbrauwen gepigmenteerd. De wenkbrauwen krijgen hierdoor een vollere uitdrukking, maar met een zeer natuurlijk effect. Doordat de haartjes op verschillende manieren worden na gebootst, krijgen de wenkbrauwen er een schitterende driedimensionale uitstraling. Deze techniek is een echte eyecatcher.

Ombré / pixel:

Bij deze techniek wordt de ondergrond van de wenkbrauw in zijn geheel ingekleurd met een pigment in een kleur naar wens. Dit wordt op een speciale manier als ware de huid in geschetst en geeft een hele mooie poederachtig effect. Hierbij zie je geen klein streepjes, zoals bij de Hairstrokes techniek. Er kan voor gekozen worden de intensiteit van de wenkbrauwen, van heel compact naar luchtiger over te laten lopen. Dit heet de Pixel techniek. 

Ook kan er een combinatie van de twee behandelingen gemaakt worden.  Fijne Haistrokes met daar tussen in een schadow effect. 

Direct na de behandeling:

De PMU is direct na de behandeling en gedurende de genezing een stuk donkerder en de kleur zal na 1 week 50-80 lichter worden.
Gebruik na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor SPF 50 tegen de zon en onder de zonnebank, om zo vroegtijdig kleurverandering te voor komen.  

Een pas aangebrachte PMU is te vergelijken met een schaafwondje. Deze heeft tijd nodig om te genezen. Gedurende de eerste dagen zullen er korstjes ontstaan en mogelijk kan het gebied gaan jeuken. Dit is normaal. Doordat niet alle korstjes tegelijk uitvallen kan er een soort gaten kaas ontstaan en zal het lijken of de PMU niet goed gepakt heeft. De kleur heeft een aantal weken nodig om zich te vormen in de huid.

Controle/nabehandeling:

Na 4-6 weken na de eerste behandeling krijgt u een nabehandeling. (Dit geldt niet bij een Touch-up behandeling). Tijdens deze behandeling worden de niet gepakte stukjes pigment weer aangevuld. Mocht u om bepaalde redenen geen afspraak binnen twee maanden gemaakt hebben, vervalt deze bij inbegrepen nabehandeling. Indien u geen gebruik wilt maken van deze nabehandeling ontvangt u in geen enkel geval geld retour. Indien u ten opzichte van de eerste behandeling nu andere wensen heeft voor de vorm of kleur dan wordt per pigmentatie bekeken of dit onder de nabehandeling valt.

Opfrisbehandeling:

Een permanente make-up behandeling verdwijnt geleidelijk uit de huid, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Het pigment wordt gedurende de tijd lichter, door uw eigen celdeling, die het pigment de huid de huid uitduwt en door omgevingsinvloeden, zoals de zon en bepaalde cosmetica). Iedere huid is uniek en daarom zal het pigment bij de ene persoon sneller vervagen dan de ander.

Mocht u om bepaalde reden niet tevreden zijn met uw PMU, dan verzoeken wij u dit binnen 3 weken aan ons door te geven. Na deze periode vervalt uw eventuele extra kosteloze behandeling. Voor de PMU wenkbrauwen wordt geadviseerd binnen 1 jaar na de laatste behandeling een Touch-up te ondergaan. Indien u te lang wacht dan is het mogelijk dat de wenkbrauwen verkleuren (grijzig/roodachtig) of dat de pigmentatie zodanig vervaagd is, dat er meerdere behandelingen nodig zijn en de kosten van een nieuwprijs wordt berekend.

Nazorg Instructies

U heeft zojuist een permanente make-up behandeling ondergaan, wat nu?

Het is van groot belang dat u goed voor uw PMU zorgt om zo het gewenste resultaat te behalen. Wij verzoeken u deze nazorginstructies goed door te lezen en na te leven. De genezing tijd van een permanente make-up bedraagt gemiddeld 5 tot 7 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een grote rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens deze genezing tijd absoluut noodzakelijk i.v.m. mogelijk infectiegevaar of littekenvorming.

Nazorginstructies 5 tot 7 dagen:

– Raak het behandelde gebied zo min mogelijk (het liefst niet) aan met uw handen.
– Niet wrijven of krabben aan de korstjes. Deze vallen er vanzelf af.
– Vermijd contact met (chloor) water, shampoo, zeep, cosmetica reinigingsmiddelen, scrub, fruitzuurpeelings, alcohol of sterilon.
– Vermijd contact met zwembaden, bubbelbaden, sauna’s en stoombaden.
– Draag geen pleisters, verband of strakke kleding over de permanente make-up.
– Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde plek.
– Stel de behandelde plek niet bloot aan de zonnebank of langdurig zon.
– Liever niet overmatig sporten (waardoor veel zweet vrijkomt) gedurende deze periode.
– Indien gewenst 1 keer per dag dun Bepanthen crème aanbrengen met een wattenstokje.

Indien deze nazorgstructies niet volledig worden na geleefd, zijn de gevolgen daarvan niet voor aansprakelijkheid van de PMUspecialist.